Rhöse frälste CU

(Uppdaterad 2019-08-12)

I fredags skrev han på ett nytt kontrakt med klubben och på lördagen satte Lukas Rhöse segermålet mot Nyköpings BIS i den 82:a minuten.

Målet var dessutom Lukas första i seriespelet för a-laget.

Nu väntar en hektisk vecka. På onsdag tar Carlstad United emot allsvenska AFC Eskilstuna på Tingvalla IP. Det handlar förstås om Svenska Cupen. Därefter är det dags att resa till Umeå för att möta Team TG.

Matchfakta

Startelva
27. Tobias Johansson
2. Eric Forsberg
4. Ludvig Gran
9. Alexis Bbakka
11. Bilos Yonakhir
13. Ahmed Bonnah
14. Erik Sachs
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
22. Oscar Danielsson
23. Lukas Rhöse

Ersättare
1. Fredrik Enberg
8. Linus Almqvist
10. Claes Nyman
12. Joel Gustavsson
15. Michel Yanez Hernandez
17. Govand Haidar
24. Samuel Palenius

Byten
60 Bilos Yonakhir -> Govand Haidar
84 Erik Nilsson -> Michel Yanez Hernandez
90 Timothy McNeil -> Samuel Palenius

Mål
51 0-1 Enis Ahmetovic(straff)
70 1-1 Timothy McNeil(straff)
82 2-1 Lukas Rhöse

Varning
Tobias Johansson

Kommentar

Första halvlek
Vi inledde matchen bra och under de första 10-15 minuterna var vi rörliga, bra på att vända ur deras press och organiserade bakåt. Efter inledande kvarten tappade vi det lilla initiativ vi hade i matchen och Nyköping jämnade ut spelet.

De skapade också några riktiga farligheter, främst efter att vi tappade bollen i vår speluppbyggnad, och de hotade rejält vid några tillfällen.

Vi hade några skapliga lägen framåt, bl.a. efter en hörna men det är oavgjort i paus med övervikt av målchanser för Nyköping.

Andra halvlek
I andra halvlek var det Nyköping som trycker på mest för ett ledningsmål och tog också ledningen på straff med en dryg halvtimme kvar.

Efter målet hade vi en jobbigare period där vi inte alls fick ordning på vårt passningspel och många bolltapp ledde till farliga lägen för Nyköping.

När 0-2 hänger i luften fick vi till ett bra anfall centralt och Alexis Bbakka frispelades av Erik Nilsson, men drogs ner och vi fick straff. Efter lång väntan, då domaren oförklarligt lät Nyköping genomföra ett byte innan vi fick slå straffen, placerade Timothy McNeil in kvitteringen.

Efter målet fick vi lite ny energi och fart, och Lukas Rhöse gav oss ledningen med tio minuter kvar, framspelad av Alexis Bbakka.

Efter målet försvarade vi oss lägre och Tobias i mål fick stå för en klassräddning på stopptid som sedan gav oss segern.

Sammanfattning
Sammantaget så gjorde vi spelmässigt en ganska rörig insats. I perioder hade vi svårt att få fart på vårt anfallsspel och det blir en ganska böljande match.

Vi låg inte helt rätt i våra positioner i försvarsspelet, delvis en konsekvens av att vi inte hamnade rätt offensivt, och vi hade också ett stort antal bolltapp på egen planhalva vilket gav oss en del problem.

Man kan också se att det var en del nya relationer på planen som ännu inte sitter, men det kommer att bli bättre. Vi var däremot nöjda med arbetsinsatsen och att vi hela tiden jobbade hårt, det är det som gör att vi kan vinna till slut.

Nyköping var riktigt bra och de kommer, om de fortsätter såhär, börja vinna matcher väldigt snart.

Alla aktuella nyheter