CU ute ur Svenska Cupen

(Uppdaterad 2019-08-16)

Trots en glimrande början, ledning med 2-0 och flera heta målchanser, lyckades inte Carlstad United besegra allsvenska AFC Eskilstuna.

Tyvärr lyckades gästerna reducera strax före pausvilan. Det hade suttit fint att få gå in i omklädningsrummet med en tvåmålsledning.

Istället kom AFC ut till den andra halvleken och visade att de inte tänkte slarva bort denna match. Ytterliga två mål från Eskilstuna laget innebar att de är kvalificerade till vårens cupgruppspel.

All heder åt CU som efter denna genomkörare nu får fokusera på söndagens utflykt till Umeå och matchen mot Team TG.

Matchfakta

Startelva
1. Fredrik Enberg
4. Ludvig Gran
8. Linus Almqvist
10. Claes Nyman
12. Joel Gustavsson
14. Erik Sachs
15. Michel Yanez Hernandez
17. Govand Haidar
22. Oscar Danielsson
23. Lukas Rhöse
24. Simon Palenius

Ersättare
2. Eric Forsberg
5. Jonas Olsson
11. Bilos Yonakhir
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
21. Mohammed Lashkari
27. Felix Erntson

Byten
59 Linus Almqvist -> Erik Nilsson
73 Govand Haidar -> Timothy McNeil
85 Michel Yanez Hernandez -> Jonas Olsson

Mål
23 1-0 Claes Nyman
38 2-0 Erik Sachs
44 2-1 Dzenis Kozica
62 2-2 Adi Nalic
76 3-2 Dzenis Kozica

Kommentar

Första halvlek
Första halvlek är riktigt bra från vår sida. Vi följer matchplanen fullt ut, ligger lågt och tajt och får ner tempot i AFC:s anfallsspel. När vi sedan vinner boll ligger vi nära varandra och kan variera mellan att spela ur deras press, äga bollen och att spela ett direkt kontringsspel bakom deras höga backlinje.

Vi gör två fina mål, och har förutom det två frilägen, ett öppet mål och ett närskott precis innan halvtid. Dessvärre lyckas vi inte utöka ledningen till 3-0 och istället gör AFC 2-1 på en hörna minuten innan paus.

Andra halvlek
I andra halvlek höjer AFC tempot i sitt spel, och i takt med att vårt hårda arbete börjar ta ut sin rätt, tappar vi lite i våra positioner i försvaret. Något AFC är snabba på att utnyttja. När vi inte riktigt hinner stänga ytorna på samma sätt som i första kan de mycket oftare spela genom oss, och då får de tryck.

Att vi hamnar lite längre ifrån varandra innebär också att vi får svårigheter att hantera deras press och vårt bollinnehav sjunker markant. Lite turligt kvitterar de på ett skott som styr på en spelare och helt ändring riktning. När de gör 2-3 med kvarten kvar försöker vi forcera framåt men skapar inget av större värde.

Sammanfattning
Sammanfattningsvis gör vi en riktigt bra första halvlek och med lite bättre skärpa i avsluten kunde vi stängt matchen där och då. I andra halvlek orkar vi inte riktigt stänga ytor på samma sätt och tillslut vänder de på resultat. Vi gör ändå många bra saker även i andra halvlek med räcker inte riktigt hela vägen in.

Roligt att vi ändå kan ge dem en sådan tuff match, skapa såpass många högkvalitativa lägen. Såklart är vi besvikna och missnöjda över att inte kunna hålla ut hela vägen, men den kollektiva prestationen är riktigt bra.

Alla aktuella nyheter