U19: Swedlund svarar

Efter några sämre insatser visade CU upp lite bättre spel mot topplaget IFK Haninge på bortaplan. Visserligen förlust men ändå positiva intentioner.

På lördag tar man emot Nyköpings BIS på Klasmossen och hemsidan har ställt några frågor till U19-lagets tränare Jesper Swedlund.

Som väntat blev IFK Haninge en för svår nöt att knäcka. Hur tycker du att ert spel stämde med vad ni hade bestämt innan?
Det stämde väldigt bra. Vi följde vår matchplan och var metodiska samt tålmodiga i våra positioner, men aggressiva när tillfälle gavs.

Det var ett steg i rätt riktning rent prestationsmässigt och beteendemässigt. Det känns som att vi börjar hitta tillbaka till vår identitet.

Haninges Jaheem Burke gjorde hemmalagets alla tre mål. Vilken typ av spelare är det och hur kom målen till?
Jadu, jag får nog ge med mig att det är seriens bästa spelare. Jag skulle till och med våga vara så krass att om han hade haft CU-tröjan på sig så hade vi vunnit matchen.

Det är en spelare som har otrolig spetskvalité och en enorm potential. Han är snabb, har god teknik och är ständigt ett hot. Jag tycker att målen är rena individuella prestationer från hans sida.

Ni har haft en tung inledning på hösten rent resultatmässigt. Vilka förbättringar i spelet ser du trots de få poängen?
Vi har ändrat om lite i vårt sätt att spela och med en del ändringar i truppen tillkommer nya relationer och oroligheter.

Vi har väl innan Haninge-matchen varit rätt missnöjda med spelet och inte gjort någon större progression i vårt spel.

Senast var det som tidigare nämnt ett steg i rätt riktning där vi börjar hålla oss till grunderna och matchplanen.

Är det några av de nya startspelarna som tar ytterligare kliv nu när några av startspelarna har flyttat? Eller blir ansvaret ännu tyngre på de ”ordinarie” startspelarna.
Det har varit några som startat mer än andra, helt klart – men jag skulle inte vilja uttrycka det som startspelare eller bänkspelare.

Formen hos en fotbollsspelare förändras och charmen med ett U19 är att vi för veckan kan ta ut de 11 som är mest lämpade utifrån senast träningsvecka. Det skapar en bra konkurrens och en bra utvecklingsmiljö. Givetvis tar vissa spelare större kliv rent utvecklingsmässigt än andra, men det är väldigt individuellt och helt kopplat till vad för mål som är uppsatta.

För de nya spelarna är det än lite kort om tid för att utvärdera de långsiktiga målen, men helt klart börjar de anpassa sig efter den nuvarande miljön mer och mer.

På lördag tar ni emot Nyköpings BIS som ni tog en knapp seger mot i våras.Då räddade målvakten Felix Ernstson tre poäng i en match som du inte tyckte var bra från er sida.
Vad måste ni förändra jämfört med den matchen och jämfört med de tidigare matcherna under hösten?

Ja precis, Felix har varit genomgående bra under hela säsongen och håller en väldigt hög nivå generellt.

Vi behöver vara lika noggranna som mot Haninge senast, vi behöver vara fortsatt metodiska i vår speluppbyggnad och tålmodiga i vår defensiva organisation.

Följer vi matchplanen och stärker varandra genom rätt beteende så är jag väldigt nöjd, då kommer också resultatet tillslut.

Tränarna har ordet