David inför Team TG (18/8)

Efter två raka segrar i seriematcherna efter sommaruppehållet och en cup-match mot allsvenskt motstånd reser laget norr ur. I Umeå tar Team TG emot och mycket talar för att det blir en tuff kamp.

Hemsidan har ställt några frågor till Carlstad Uniteds huvudtränare David Ekelund. Detta följs av lite information om söndagens motståndare.

David svarar

Du kommenterade matchen mot Nyköping med att det var en ”rörig insats” där ni hade problem med positionerna. Berodde det enbart på er själva eller hade det med motståndet att göra?
Det stämmer, och det berodde mest på oss själva. I inledningen av matchen låg i rätt och kunde då både försvara på ett effektivt sätt, men även anfalla strukturerat.

Efter ett tag började vi tappat strukturen i våra positioner och blev röriga, i avsaknad av bättre ord.

Det var många nya relationer på planen, och det tar alltid lite tid att sätta, men också spelare som fick lite ovana positioner i sig.

Mot Gefle hade ni för lågt tempo. Hur var det mot Nyköping?
Det var bättre mot Nyköping, i alla fall i perioder. Ska vi kunna spela med ett högt tempo ska vi också kunna göra det kontrollerat.

När vi var rätt positionerade i relation till varandra kunde vi spela en snabbare fotboll, när vi inte låg rätt blev det mycket bolltransport och letande efter passningsvägar vilket drog ner tempot.

Två raka segrar i inledningen av hösten efter sena avgöranden. Det kan ni väl ändå inte vara missnöjda med?
Nej absolut inte. Resultatmässigt är vi såklart nöjda med det, kanske framförallt även för att spelet inte stämt som vi vill.

Det är alltid en avvägning, kortsiktigt är det poängen som räknas men vi måste också se en långsiktig utveckling och stabil prestationskurva om vi ska fortsätta vinna matcher.

I onsdags mötte ni AFC Eskilstuna i Svenska Cupen. Blev det den matchbild som ni trodde på förhand?
Ja men det tycker jag. Vi var förberedda på en matchbild likt den vi såg, där vi i perioder skulle vara tvinga att försvara lågt och variera vårt vanliga spelsätt med ett mer direkt kontringsspel.

Vilka positiva saker tar ni med er från cup-matchen?
Många saker. Vi presterade riktigt bra under större delen av matchen. I första halvlek och långa stunder av andra var vi riktigt bra i vårt försvarsspel och vi klarade även av att spela på det sätt vi vill, samtidigt som vi adderade snabba kontringar.

Kort sagt, vi gjorde en väldigt bra insats både arbetsmässigt och taktiskt. Tyvärr orkade vi inte riktigt hela vägen in, men det var nära.

Ni avslutar en intensiv vecka med att möta Team TG borta på söndag. I vårens möte tappade ni segern i slutet av matchen. Hur tycker du att er insats var i den matchen?
Jag tycker att vi var stabila första timmen drygt, kanske lite längre. Sedan började vi bli lite försiktiga och TG kunde flytta upp spelet,

De skapade väl egentligen ingenting förutom kvitteringen, men det handlar som vanligt om att få in bollen i nät.

Söndagens match blir den tredje raka mot lag som är inblandat i striden runt det nedre kvalstrecket. Vilka delar i ert spel måste ni lyfta en nivå jämfört med förra mötet med Team TG och med de två senaste seriematcherna?
Flera saker, samtidigt som när jag tittat på matchen mot Nyköping igen så gör vi faktiskt många riktigt bra grejer vi har jobbat med, men helheten satt inte ihop. Mot ett för dagen riktigt bra Nyköping ska vi komma ihåg.

Vi behöver få med oss strukturen, tempot och beslutsamheten från matchen mot AFC, då kommer mycket att bli bättre i spelet.

Om Team TG

I serien
Team TG ligger för närvarande på tionde plats i serien, två poäng från det nedre kvalstrecket. Man är det lag i serien som har gjort näst minst antal mål.

Laget fick en tung inledning av serien då man förlorade de fyra första matcherna. Sedan svängde pendeln åt andra hållet och man vann fyra av fem matcher.

Efter det har poängutdelningen blivit något skral efter som Team TG har vunnit en match och kryssat i fem av de senaste nio matcherna.

Senast förlorade man mot Karlstad BK med 3-0 efter ett mycket tafatt försvarsspel.

Team TG är något bättre på hemma på konstgräset och när man tittar på hur målen faller under matcherna kan man konstatera att de första halvlekarna är svaga, 6-12 jämfört med 14-15, och att hälften av de insläppta målen i halvleken kommer i minut 16-30.

Sett till sista kvarten så har man vunnit två poäng och tappat tre.

Mesta målskyttar är Aaron Bazoukou och Linus Sahlin med fyra mål medan trion Patrik Broman, Erik Granat och Linus Sahlin har dragit på sig fyra gula kort vardera.

Truppen

Under transferfönstret har Fredrik Wennerbro kommit tillbaka efter utlandsvistelse och gått in i startelvan direkt.
I slutet av transferfönstret anslöt även vänsterbacken Oscar Krusnell från Hammarby IF. Krusnell, fotbollsfostrad i Enskede IK, har ett 30-tal matcher i U15-U19 landslagen och har även fotbollsfostrats i akademin hos Sunderland AFC.

Med de fem senaste matcherna som utgångspunkt så ser man att det är åtta spelare som har startat i minst fyra av dessa och därmed kan betraktas som lagets stomme.

Målvakt: 01.Vladimir Sudar
Försvar: 08.Patrik Broman, 33.Jonathan Jonsson, 35.Linus Sahlin
Mittfält: 07.Erik Granat, 22.Måns Sundström, 24.Linus Marklund
Anfall: 17.Aaron Bazoukou

Komplettera detta med 02.Alhajie Drammeh, 05.Fredrik Wennerbro och 14.Sebastian Friman så har ni en statistisk startelva.
Återstår att se om inlånade vänsterbacken Krusnell får göra premiär på söndag.

I senaste matchen (KBK borta) fick Fredrik Wennebro, Patrik Broman och Erik Granath utgå skadade (efter 24, 45, 73 minuter) vilket kan ge tränaren André Ghanbari lite huvudbry.

Mest inbytta är försvararen 03.Mathias Åkerlund samt mittfältarna 06.Elias Björklund och 16.Philip Näslund.

Tränarna har ordet