David inför Bodens BK (24/8)

Efter bortaförlusten mot Team TG är det dags att ta sig an en pånyttfödd motståndare i form av Bodens BK.

Hemsidan har ställt några frågor till Carlstad Uniteds huvudtränare David Ekelund. Detta följs av lite information om lördagens motståndare.

David svarar

Ni fick en tuff inledning mot Team TG med ett tvåmålsunderläge efter drygt 35 minuter. Hur såg spelet ut i den första halvleken?
Det var inte alls bra. Vi låg fel i våra defensiva positioner och blev otåliga när TG hade bollen, vilket var tvärtemot hur vi ville agera.

TG använde många spelare långt ner i banan i sin speluppbyggnad, så att försöka pressa dem på en stor, snabb, blöt konstgräsplan i kraftig motvind är ingen bra idé. Bättre att låta dem ha bollen lågt i ofarliga positioner och istället pressa på rätt signaler.

Nu blev vi otåliga och gick i press vid fel tillfällen med resultatet av de ofta kunde spela genom oss, och då fick vi springa.

Konsekvensen av att vi inte satt ihop som vi skulle blev också att vi själva hade svårt att bedriva ett vettigt anfallsspel då vi var för utspridda

Två tidiga byten i den andra halvleken. Tanken bakom detta?
Vi gjorde taktiska förändringar i halvlek och ville få in nya offensiva spelare på planen för att kunna trycka på ännu hårdare.

Istället för en målmässig uppryckning gjorde hemmalaget ytterligare två mål och matchen var stängd. Var det bara CU som inte kom upp i nvå eller visade Team TG upp ett vägvinnande spel?
Hela andra halvlek fram till deras 3-0 var mer eller mindre spel mot ett mål. Med vinden i ryggen formerade vi oss så vi blev mer framåtlutade i försvarsspelet och klev upp högt i planen och pressade.

Vi fick ett rejält tryck och skapade tre-fyra kvalitativa målchanser och borde ha reducerat ganska tidigt. Sen bjöd vi på två mål till när vi tar dåliga beslut både med och utan boll, och matchen stängs.

Vi kom inte alls upp i tillräcklig nivå i matchen, blandat med flera enkla misstag som kostade oss mål bakåt. Matchbilden blev nog den som TG önskade innan, och då är de skickliga.

Jonas Olsson och Linus Almqvist saknades mot Team TG. Berodde det på skador eller var det en vanlig laguttagning?
Jonas har problem med en rygg, en gammal skada han haft av och till de senaste säsongerna.

Linus var utanför truppen den här gången. Med spelare in under sommarfönstret och några tillbaka från långtidsskador har vi äntligen en stark konkurrenssituation i laget, och den här gången fick han stanna hemma.

I senaste helgens omgång tappade alla topp3-lagen poäng. Är ni verkligen enbart fokuserade på er egen insats eller svider er förlust lite extra med tanke på detta?
Jag har sagt det förut, vi har full koll på vad som händer runt omkring oss, men vi lägger inte vårt fokus där.

Det som sker på andra planer har vi ingen möjlighet att påverka, så varför ödsla energi på det. Förlusten svider främst för att vi inte alls presterade på den nivå vi förväntar oss av oss själva.

Nu får ni en normal träningsvecka. Hinner ni ”rätta till” spelet inför lördagens hemmamatch mot Bodens BK?
Ja det hoppas och tror jag. Det handlar om att vi hjälper varandra på planen, gör det vi ska och jobbar på vår maxförmåga fysiskt. Och ser till att utnyttja de individuella styrkor som finns i laget.

Bodens BK har vässat truppen och formen under sommaren. Man har två kryss och en seger efter sommaruppehållet. I våras tog CU sin första seger mot Boden via matchens enda mål, åtta minuter från slutet. Vad, i spelet, var det som avgjorde till er fördel då?
Det var ingen höjdarmatch från vår sida. Det som avgjorde var att vi var skapligt stabila bakåt samt en individuell prestation framåt när Claes Nyman avgjorde med ett drömmål.

Ni har inte varit riktigt nöjda med själva spelet i höstens tre seriematcher. Vilka förändringar hoppas ni kunna bjuda hemmapubliken på till helgen?
Nej det har vi inte varit, ändå har vi vunnit två av tre matcher. I våras spelade vi bättre i flertalet matcher, men vann inte.

Jag vill se det jag nämnde tidigare, att vi jobbar riktigt hårt tillsammans hela matchen och gör det vi bestämt att vi ska göra.

Det har av olika anledningar varit stor rotation i startelvan efter upphållet, och för varje vecka som går hittar vi mer och mer rätt i relationerna, förhoppningsvis syns det mer på lördag.

Om Bodens BK

I serien
Boden ligger på 16:e och sista plats i serien. Man har tagit lika många poäng på bortaplan som hemma men målskillnaden på främmande mark är hela -19.

Just nu har man fem poäng upp till säker mark men laget har en seger och två oavgjorda, varav en senast mot serietvåan Umeå) efter sommaruppehållet vilket indikerar att man tänker ta strid för poäng i varje match.

Meste målskytt är anfallaren Jesus Ibarra med fyra fullträffar. Han skuggas av anfallskollegan Jack Green och mittfältaren Raymond Mendy vilka har hittat rätt tre gånger vardera. Denna trio har alltså gjort två tredjedelar av lagets mål.

Mittfältaren Willie Clemons har dragit på sig sex varningar och är därmed värst i lagt. Efter honom kommer en kvartett spelare med fyra gula kort.

Truppen
Under sommarens öppna transferfönster har tre spelare anslutit till truppen. Det handlar om: Moise Swedi(Gefle IF), Mamadou Koyate(AFC Eskilstuna) och Sylvester Simba(Ghana). Av dessa är det Kouyate som har förekommit i startelvan. Det var också han som gjorde målet mot Umeå i den förra omgången..

Med tanke på hur startelvorna har sett ut i de fem senaste seriematchen så skulle en statistisk startelva se ut så här:
Målvakt: 1.Simon Bandh
Försvar
3. Jakob Johansson Inga
15. Erik Stenberg
21. Jonatan Vikström
100. Emil Johansson

Mittfält
4. Kevin Roberts
11. Willie Clemons
14. Raymond Mendy
16. Sebastian Shafei Åman

Anfall
19. Jack Green, a

Åtta av dessa spelare har startat i minst fyra av de fem senaste matcherna.

Den sista platsen kan mycket väl tas av anfallaren Jesus Ibarra(som var avstängd senast), anfallaren Precious Johnson(som startade senast), eller nye Mamadou Kouyate som har startat i de två senaste matcherna.

Tränarna har ordet