CU till DM-final

Carlstad United är nu klart för DM-final. Detta efter att ha besegrat division 3-topplaget FBK Karlstad med klara 4-0.

CU hade gjort sex ändringar i startelvan jämfört med den senaste seriematchen och de ”nya” spelarna tackade för förtroendet genom att svara för tre av målen.

DM-finalen är, initialt, planerad att spelas den 18 september. Definitivt datum bestäms av finallagen när man har tagit hänsyn till seriespel etc.

I finalen kommer Hertzöga BK eller Karlstad BK att stå för motståndet. Vilket av dessa det blir avgörs tisdagen den 3 september.

Matchfakta

Startelva
27. Tobias Johansson
02. Eric Forsberg
07. André Jernberg
08. Linus Almqvist
10. Claes Nyman
11. Bilos Yonakhir
12. Joel Gustavsson
14. Erik Sachs
15. Michel Yanez Hernandez
22. Oscar Danielsson
24. Samuel Palenius

Ersättare
04. Ludvig Gran
16. Filip Johansson Bahar
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
21. Mohammed Lashkari

Mål
15 1-0 Linus Almqvist
40 2-0 Bilos Yonakhir
69 3-0 Joel Gustavsson
83 4-0 Linus Almqvist

Varningar
Michel Yanez Hernandez
Linus Almqvist

Kommentar

Vi ville gå ut och sätta standarden i matchen med en inledningsvis högre press, och där vi med boll skulle spela med fart för att få dem ur sina låga positioner för att sida kunna spela genom dem.

I större delen av matchen fungerade det bra. Den flyttades ju p.g.a. vädret till konstgräs, och när man adderar mycket regn så blir planen väldigt snabb. Det underlättade så klart i vårt passningsspel, men gjorde det också lite svårare att komma in i press på motståndarna. Det funkar ju åt båda hållen så att säga.

Men överlag gjorde vi en riktigt stabil match där vi, förutom en kvart i andra när det blir väldigt öppet spel, hade bra kontroll på spelet och skapade målchanser löpande.

Vi gjorde fyra byten totalt, så ett mer än vanligt. Matchen var ett bra tillfälle att ge fler spelare mycket speltid så det prioriterade vi snarare än att maximera byten in och ut.

Alla aktuella nyheter