U19: Rasmus replikerar

På söndag tar laget emot topplaget Västerås SK och hemsidan har ställt några frågor till U19-lagets tränare Rasmus Persson.

En knapp seger(1-0) mot Västerås BK 30 senast. Hur såg spelet ut jämfört med vad ni hade hoppats på?
Spelade såg inte alls ut som vi ville, i det offensiva avseendet. Vi ville jobba med våra principer och arbetsmetoder.

Stundtals spelar vi väldigt bra men sekvenserna är för få och framförallt denna match, var de för korta. Vi sökte avgörande passning alldeles för tidigt och inte i rätt del av planen.

I det defensiva spelet, jobbar vi bra utifrån hur vi vill försvara oss och vart i planen vi vill vinna boll. Sedan finns det detaljer vi behöver gnugga på för att göra det lättare för oss själva och som lag.

Framförallt brast det emellan åt, när vi inte fullföljer den defensiva sekvensen utan vi känner oss ”färdiga” i vårt defensiva jobb och lämnar över arbetet till en medspelare.

Efter ett relativt tidigt ledningsmål kunde man tro att ni skulle ösa på och göra fler mål, men så blev det inte. Skapade ni fler chanser till att göra mål?
Vi hade några avslut efter målet men som du säger – blev det inte fler mål än slutresultatet, 1-0.

Det finns några lägen som vi behöver värdera bättre, just i beslutsfattandet, släppa boll – ny position. Detta är något vi jobbat på, att sättas i beslut snabbare och jobba med värderingen i besluten.

Vad skulle ni ändra på om ni fick spela om matchen?
Det vi skulle vilja ändra på är de delarna jag nämner ovan och detaljer vi kan göra bättre utifrån analysen av matchen.

En stor del vi skulle vilja lägga till är delaktigheten, både offensivt och defensivt, inom våra principer och metoder vi har.

Höstens första seger. Hur känns det för dig och laget?
Ska jag vara ärlig så var det väldigt skönt med en vinst, det kan man inte sticka under stolen.

Jag får den känslan att spelarna och även vi ledare fick en push i rätt riktning efter vinsten. Det har varit stor glädje på träningarna vi haft hittills efter matchen med kvalité, hårt jobb och att vi även fått jobba på de detaljerna utifrån matchen mot BK30.

Nu väntar en svår hemmamatch när seriefyran Västerås SK kommer på besök. VSK har fyra raka segrar, bl.a. en mot suveräna Degerfors. Vad kommer att vara viktigt för er i denna match?
Som du säger möter vi ett bra lag. Vilket jag tycker är roligt, man vill alltid möta de bästa lagen. Även spelarna känns hungriga och fokuserade på uppgiften som komma skall nu på söndag.

Det som kommer vara viktigt för denna match är att vi har en hög delaktighet på alla spelare, som nämnt tidigare, både offensivt och defensivt. Att vi har en hög tro på vårt sätt att spela fotboll och fortsätta jobba metodiskt och för varandra.

Tränarna har ordet