Poängtapp på övertid

(uppdaterad 2019-09-10)

Inte heller i returen lyckades Carlstad United besegra Rynninge IK. Denna gång kvitterade Rynninge i den tredje tilläggsminuten.

Alexis Bbakka fick utgå tidigt i matchen men inbytte Claes Nyman axlade hans mantel och satte två av CU:s mål vilket innebär att ”Clabbe” nu är uppe i fem fullträffar denna säsong.

Totalt har han gjort 31 mål i den svarta tröjan och är uppe på fjärdeplats i maratontabellen. Endast Simon Mollander(39), Johan Södergren(33) och Oscar Lander(33) ligger före.

Matchfakta

Startelva
27. Tobias Johansson
2. Eric Forsberg
4. Ludvig Gran
6. Erik Jernberg
7. André Jernberg
9. Alexis Bbakka
11. Bilos Yonakhir
13. Ahmed Bonnah
14. Erik Sachs
18. Erik Nilsson
23. Lukas Rhöse

Ersättare
1. Fredrik Enberg
10. Claes Nyman
12. Joel Gustavsson
15. Michel Yanez Hernandez
17. Govand Haidar
22. Oscar Danielsson
24. Samuel Palenius

Byten
27 Alexis Bbakka -> Claes Nyman
70 Bilos Yonakhir -> Govand Haidar
78 Ahmed Bonnah -> Joel Gustavsson

Mål
18 0-1 Anderson Ponciano
44 1-1 Erik Nilsson
54 2-1 Claes Nyman
58 2-2 Jonathan Lundberg
88 3-2 Claes Nyman
90+3 Haris Karahmet

Varningar
Erik Sachs
Erik Nilsson

Kommentar

Första halvlek
Vi startade matchen på ett bra sätt, och tog tag i initiativet. Efter ganska precis en kvart gjorde vi, vad alla trodde vara, 1-0 efter ett fint anfall där Ahmed Bonnah serverade Alexis Bbakka bollen fem meter från mål. Målet blev dessvärre, helt felaktigt, bortdömt för offside, och bara två minuter senare kontrade Rynninge in 0-1.

Vi fortsatte ändå vara tålmodiga och skapade en rad bra möjligheter men sista utförandet var inte helt perfekt och det dröjde till slutet på halvleken innan vi kvitterade. Ett långt och fint anfall avslutades med att Bilos Yonakhir spelade fram Erik Nilsson till ett öppet mål från nära håll.

Andra halvlek
Vi fortsatte föra matchen spelmässigt även i andra halvlek och bara minuten in kom Bilos Yonakhir fri, men Rynninges målvakt räddade. Efter tio minuter tog vi ledningen när ett inspel från Lukas Rhöse letade sig fram till Claes Nyman som satte bollen.

Det dröjde inte mer än fyra minuter innan det var kvitterat. En tappad boll på mittplan gav ett distansavslut som satt i bortre hörnet från 25-30 meter. Efter kvitteringen skapade vi några bra lägen att ta ledningen på nytt. Med bara några minuter kvar gjorde vi det, den här gången var det Govend Haidar som spelade fram Claes Nyman på första stolpen och avslutet till 3-2 satt säkert.

Vi såg ut att ta hem alla tre poängen men med 30 sekunder kvar tilldömdes Rynninge en frispark till höger om vårt straffområde. Frisparken prickade en omarkerad spelare vid bakre stolpen och det blev 3-3.

Sammanfattning
Sammanfattningsvis så var det här en match vi absolut skulle ha vunnit sett till både spel och målchanser. Vi förde matchen spelmässigt hela vägen, samtidigt som Rynninge hotade rejält på kontringar, främst i första halvlek.

Vi måste utnyttja våra målchanser bättre, samtidigt som vi inte ska släppa in tre mål bakåt. I stora delar av spelet är vi bra, men vi behöver bli bättre på att hålla tätt bakåt.

Alla aktuella nyheter