U19: Rasmus reflekterar (14/9)

Efter två raka segrar reser laget österut på söndag för att möta IFK Aspholmen-Tellus och hemsidan har ställt några frågor till U19-lagets tränare Rasmus Persson.

Seger mot Västerås SK är imponerande. Hur såg matchplanen ut inför matchen?
Vi ville ta med oss försvarsspelet mot BK30 med vissa detaljer som vi jobbade med under veckan för att precisera vad vi kunde förbättra.

En del vi tryckte på var att fullfölja sekvensen både offensivt och defensivt. Samtidigt ville va ha bättre värderingar i offensiven och ha mycket boll.

Ett tidigt ledningsmål är ju något man alltid vill ha. Hur gick det till?
Vi slog ett inspel i cut-back ytan, våra löpvägar på de 2 spelarna i offensiva straffområdet var perfekta och även inspelet satt där den skulle!

Vad är ditt samlade intryck av er insats i den första halvleken?
I första halvlek kände jag att försvaret var väldigt kompakt och så som vi vill jobba och utifrån VSK så anpassade vi oss bra. Offensivt ändrade vi under första halvleksgång med andra rörelser för att addera på de metoderna vi redan har.

Fanns mer att önska av det egna bollinnehavet, VSK styrde spelet mycket och framförallt hade de bollen i längre sekvenser fler gånger, vilket inte vi hade.

Fanns det något ni ville ändra inför den andra halvleken?
Defensivt ville vi fortsätta jobba som första halvlek men att ha i åtanke att VSK kan komma att ändra sin formation. Hur kan vi lösa det om det blir så?

Offensivt ville vi ha mer boll, växla tempot och ha bollinnehavet i längre sekvenser fler gånger och i ytorna högre upp i planen.

Hur genomförde ni den andra halvleken och vad var den främsta anledningen till att det inte blev några fler mål i matchen?
Vi genomförde den andra halvleken rätt så identiskt som första halvlek. VSK hade mycket boll genomgående i hela matchen och vi fick jobba mycket försvarsspel. Vilket vi gjorde väldigt bra.

Eftersom vi inte hade mycket boll blir det svårt att få målchanser.

Försvararen Ali Jabir gjorde sin fjärde start sedan han kom efter sommaruppehållet. Vad är han för typ av spelare? Vilka är hans styrkor?
Ali har dragits lite med problem i ljumsken som gjort att han fått stå över matchspel bland

Ali är en väldigt energisk spelare som är rejäl i sitt försvarsspel, han ger alltid 100 i dueller och närkamper vilket är en vital egenskap som försvarsspelare.

Som nämnts ligger hans främsta styrka i det defensiva spelet och Ali har en spännande framtid om allt vill sig väl!

Carlstad United tar fler poäng på bortaplan än hemma. 24 poäng borta mot 16 på Klasmossen. Är det en ren tillfällighet eller varför har det blivit så?
Svår fråga men på hemmamark kan det spegla in många yttrefaktorer, föräldrar som kollar matchen, det är kompisar som är där. Det jag menar är att det är en större ”risk” att de yttre faktorerna påverkar på hemmaplan än bortaplan.

PÅ bortaplan är det vi, laget, utan de faktorerna som kan spegla in i press på sig själv.

Efter två raka segrar är det nu dags för en bortamatch mot IFK Aspudden-Tellus som är det lag som kryssar mest i serien. Finns det någon risk att ni är så nöjda med segern mot VSK att ni nu underskattar söndagens motståndare?
Nej vi är lika fokuserade på uppgiften som denna match kontra att vi möter ett lag som ligger högre upp i tabellen. Vi ska fortsätta jobba med våra metoder och arbetssätt vilket lag det än står på andra sidan.

Vad måste ni förbättra jämfört med förra mötet med IFK Aspudden-Tellus och vad tar ni med er från den senaste matchen?
Framförallt har vi mött dem en gång, det är inget nytt lag som är på planen. Vilket gör att den anspänningen som kan vara när man möter ett nytt lag inte är lika påverkande som vid första mötet.

Det vi vill förbättra är kanske inte från just den matchen i våras utan det jobbas kontinuerligt med att förbättra oss som lag och individ utöver hela säsongen.

Tränarna har ordet