CU är DM-mästare!

Efter två raka finalförluster mot Karlstad BK var det äntligen dags för Carlstad United att få revansch. Detta var också klubbens femte DM-tecken genom åren.

CU representerades av många unga spelare och det kändes riktigt att två spelare som härstammar från klubbens ungdomsverksamhet var målskyttar.

Claes Nyman inledde tillställningen med ett tidigt ledningsmål, viket var hans sjätte i årets DM, och hemvändande Govand Haidar satte pricken över i-et i matchens slutskede.

Matchfakta

Startelva
01. Felix Ernstson
02. Eric Forsberg
04. Ludvig Gran
05. Linus Langer
10. Claes Nyman
12. Joel Gustavsson
14. Erik Sachs
15. Michel Yanez Hernandez
18. Erik Nilsson
21. Mohammed Lashkari
24. Samuel Palenius

Ersättare
27. Tobias Johansson
11. Bilos Yonakhir
17. Govand Haidar
19. Maximilian Holmström
23. Lukas Rhöse

Mål
06 0-1 Claes Nyman
67 1-1 Oliver Kåhed
90 1-2 Govand Haidar

Kommentar

Första halvlek
I den första halvleken gör vi försvarssmässigt en ganske bra insats. Vi la oss lite lägre i planen vilket gav KBK mycket tid med bollen, men då vi jobbade på rätt sätt så släppte vi till väldigt få lägen i halvleken.

Framåt hotade vi främst via kontringar och gör tidigt första målet när Claes Nyman rinner genom försvaret. En liten stund senare gör Claes också 2-0, tror alla, men målet döms bort för hands då Claes ansetts få med sig bollen med armen.

Vi sätter oss själva i lite bekymmer då vi inte gör rätt saker när vi vinner boll, och ofta tappar den snabbt igen, och blir därmed lite för låga i vårt spel.

Andra halvlek
I andra halvlek hanterar vi bollen bättre, kombinerat med ett fortsatt bra försvarsspel och bollinnehavet jämnas ut något, men fortsatt övertag för KBK. Vi har igen några skapliga lägen framåt, men med 20 minuter kvar prickskjuter KBK in bollen från lite distans.

Efter målet blir spelet lite mer böljande, men i 88:e minuten återtar vi ledningen efter ett mycket vackert mål av nyss inbytte Govend Haidar som smäller upp bollen i första krysset, även det från utanför straffområdet. Ett resultat som står sig hela vägen ut.

Sammanfattning
Sammanfattningsvis så gör vi en stabil försvarsinsats och det är den snarare än ett bra offensivt spel som lägger grunden till segern.

Roligt att vinna såklart, men även roligt att se många yngre spelare ta för sig som de gjorde igår. I truppen var 6 av 16 spelare födda på 2000-talet, och 10 av 16 tillhör, eller har tillhört, vår ungdomsverksamhet.

Vi hade också en a-lagsdebutant igår, Felix Ernstson, som tog platsen mellan stolparna och gjorde det med bravur.

Alla aktuella nyheter