U19:Rasmus reflekterar

På söndag tar man emot Boo FF på Klasmossens IP. Matchen börjar 14.00 så man hinner se både denna och senorlagets möte med Akropolis.

Hemsidan har ställt några frågor till U19-lagets tränare Rasmus Persson.

Bortamatchen mot IFK Aspholmen-Tellus blev ingen solskenshistoria. Första halvleken var mållös. Hur såg spelet ut och hur väl stämde det med hur ni ville att det skulle se ut?
Det stämde inte alls med hur vi ville att det skulle se ut. Vi hade svårt att spela förbi motspelarna för vi skulle driva bollen själv och söka upp närkamper, fick känslan av att vi ville ha dueller.

Spelet var väldigt böljande, ingen bra värdering i våra beslut, vi kändes ej påkopplade mentalt när väl domaren blåste igång matchen.

Vilka var direktiven inför den andra halvleken?
Att sätta hög press, få igång tankeverksamheten och köra på för fullt i andra halvlek. Vi ändrade om lite organisatoriskt både offensivt och defensivt.

Trots ett tidigt ledningsmål efter halvtidsvilan kunde ni inte dra nytta av det då hemmmalaget gjorde tre raka mål i mitten av halvleken. Vad var det i ert spel som gjorde att ni tappade ledningen och hamnade i ett målmässigt underläge?
Vi var ej tålmodiga med och utan boll, slösade mycket folk i uppbyggnadsfasen. Vilket vi har jobbat med under veckan och andra nycklar och tankar kring det offensiva spelet.

Just angående målen tappade vi strukturen i box, som ledde till att Aspudden fick göra mål i golden-zone, omarkerade.

Hemmalaget drog på sig fyra gula kort medan ni inte fick något. Var ni för snälla i närkamperna eller varför blev det så?
Det var ganska stor skillnad i fysiken och längd i lagen, vi var nästan längre och snabbare i match-i-matchen situationer vilket resulterade i att Aspuddens spelare hamnade lite efter i närkamperna vilket resulterade i de 4 gula kort de fick.

Sedan kände jag att vi var medvetna om just skillnad i fysik och att vi allt för ofta ”sökte duellen”, vi tog för många touch och nästan väntade in närkamper.

Om ni fick spela om den andra halvleken vad skulle ni ändra på då?
Framförallt skulle vi vilja spela om hela matchen. Ingen bra insats av oss, samtliga var besvikna efter matchen, både spelare och ledare.

Vi vet att vi kan så mycket bättre än vad vi presterade just den matchen. Tror vi alla fokuserade direkt när vi satte oss på bussen efter matchen på det kommande mötet mot Boo FF, nu på söndag.

På söndag väntar en hemmamatch på Klasmossen mot Boo FF som ni kryssade mot i det förra mötet. Vad gjorde ni bra i den matchen och vad måste ni förbättra jämfört med förra helgen för att kunna bärga tre poäng och gå om Boo i tabellen?
Det vi gjorde bra var det nya sättet vi ville spela på just den matchen, hur vi angrep det nya sättet var positivt. Sedan under säsongens gång har vi gått mer mot detaljer för att utveckla och hitta lösningar i både offensiven och defensiven.

Jämfört med förra helgen måste vi göra allt bättre. Vi möter ett bra lag, ska bli roligt att möta Boo igen. Vi har återigen specificerat lite detaljer att jobba på under veckan och ha roliga träningar med mycket fart och kvalité.

Nu är det 3 omgångar kvar i serien. Nu är det att köra på för fullt och göra så bra prestationer som möjligt dessa tre matcher som återstår, det börjar nu på söndag, kl 14.00.

Tränarna har ordet