Övertidsseger mot Vasalund

På en regntung plan fick den fåhövdade publiken se ett kämpande hemmalag som tog sig upp ur ett målmässigt underläge två gånger och slutligen stod som segrare.

En match med hela sju mål varav fyra gjordes under matchens sista tio minuter hör inte till vanligheterna. Att tre av hemmalagets mål dessutom kom via nick gör det hela ännu mer unikt.

Man får hoppas att detta ger laget en boost inför derbyt mot Karlstad BK kommande helg.

Matchfakta

Startelva
27. Tobias Johansson
02. Eric Forsberg
04. Ludvig Gran
05. Jonas Olsson
06. Erik Jernberg
07. André Jernberg
09. Alexis Bbakka
11. Bilos Yonakhir
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
23. Lukas Rhöse

Ersättare
01. Fredrik Enberg
10. Claes Nyman
13. Ahmed Bonnah
14. Erik Sachs
15. Michel Yanez Hernandez
17. Govand Haidar
22. Oscar Danielsson

Byten
55 Erik Nilsson -> Govand Haidar
68 Timothy McNeil -> Michel Yanez Hernandez
83 Lukas Rhöse -> Oscar Danielsson

Mål
36 0-1 Ekin Bulut
50 0-2 Erick Otieno
68 1-2 Alexis Bbakka
86 2-2 Alexis Bbakka
89 2-3 Marko Nikolic
90+4 3-3 Ludvig Gran
90+6 4-3 Bilos Yonakhir

Varningar
Bilos Yonakhir
Alexis Bbakka

Kommentar

Första halvlek
På det stora hela tycker jag att vi gör en ganska bra första halvlek. Vi är tålmodiga, rörliga och bra med bollen, samtidigt som vi försvara oss på ett bra sätt både mot deras kontringsspel och när vi är organiserade.

Däremot tycker jag att vi är lite för tama när vi kommer fram till deras straffområde. Vi vinner lite för lite dueller och avsluten är inte tillräckligt precisa. Även om spelet som helhet ändå är ok går vi in i paus i underläge.

Andra halvlek
Vi inleder andra halvlek ganska bra, men tidigt åker vi på en kontring från mittlinjen och så är det 0-2. Vi gör snabbt några byten och strukturella förändringar och jagar på framåt. En bit in i halvleken nickar Alexis Bbakka in reduceringen fint serverade av Govend Haidar.

En liten stund senare ska vi ha straff när Alexis Bbakka blir kapad i knähöjd, men domaren väljer oförklarligt att vara Alexis för filmning. Åt andra hållet öppnas en del ytor och Vasalund är nära att utöka sin ledning.

Men bara några minuter kvar av ordinarie tid kvitterar vi, och igen är det Alexis Bbakka som är framme med skallen, den här gången fint framspelad av André Jernberg.

Direkt efter målet har vi ett fint läge att ta ledningen, men Govend Haidars avslut från nära håll rädas skickligt av Vasalunds målvakt. Istället återtar Vasalund ledningen i 89:e minuten. Vi slarvar med bollen utanför egen box och så är det 2-3.

Vi fortsätter ändå jaga framåt och bara någon minut senare kan Ludvig Gran nicka in en retur efter att Jonas Olsson nickat i ribban. Men det var inte slut där, och i 95:e frispelas Bilos Yonakhir i straffområdet av MIcha Yanez Hernandez och vändningen är ett faktum.

Sammanfattning
Att försöka sammanfatta matchen är svårt. Två lag som spelade anfallsfotboll och där vi är väldigt nöjda med att lyckas vända underläge vid två tillfällen. Galna sista tio minuter.

Alla aktuella nyheter