Ny derbyseger

Carlstad United drog det längsta strået i säsongens tredje derby och besegrade Karlstad BK med 2-1 inför drygt 1600 åskådare.

Genom att lagen spelade 2-2 i vårens möte och att CU vann mot KBK i DM-finalen så får man väl anse att CU är bäst i stan 2019. Nu återstår att ta ifatt de två poängen upp till KBK i serien.

Det kan ju bli så att CU hjälper KBK att nå kvalspel till Superettan genom att besegra serietvåan Umeå FC nästa helg.

Matchfakta

Startelva
27. Tobias Johansson
2. Eric Forsberg
4. Ludvig Gran
5. Jonas Olsson
6. Erik Jernberg
7. André Jernberg
9. Alexis Bbakka
11. Bilos Yonakhir
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
23. Lukas Rhöse

Ersättare
1. Fredrik Enberg
10. Claes Nyman
13. Ahmed Bonnah
14. Erik Sachs
15. Michel Yanez Hernandez
17. Govand Haidar
22. Oscar Danielsson

Byten
64 Erik Nilsson -> Oscar Danielsson
80 Bilos Yonakhir -> Govand Haidar
87 Alexis Bbakka -> Erik Sachs

Mål
09 0-1 Självmål
16 0-2 Erik Nilsson
54 1-2 Liridon Selmani

Varningar
Erik Jernberg(hans tredje)
Eric Forsberg(hans femte)
Govand Haidar(hans första)

Kommentar

Första halvlek
Efter några inledande minuter där lagen känner lite på varandra tar vi ledningen när Ludvig Gran spelar in en hård passning till Timothy McNeil vars styrning tar på en försvarare och in i mål. Efter vårt 0-1 tar vi över initiativet rejält och lyckas ofta såra KBK, främst på kanterna.

Efter en kvart utökar vi ledningen, Timothy McNeil krigar fram en boll till Erik Nilsson som får bara några meter drar in bollen i bortre hörnet. Resten av halvleken för vi matchen, men med några minuter kvar är det nära en reducering men Tobias Johansson står rätt placerad.

Precis innan paus frispelas Timothy McNeil av Eric Jernberg men rivs ner bakifrån och försvaren får syna det röda kortet.

Andra halvlek
I andra halvlek går vi ut och kontrollerar matchen inledningsvis, men ett felpass ger KBK en chans och så står det 1-2 och helt plötsligt blir det nerv. Vi spelar lite för långsamt och blir lite försiktiga, men har flertalet lägen att utöka ledningen men allt som oftast står deras duktiga målvakt i vägen. Trots lite nerv på slutet tar vi hem alla tre poängen och en ny derbyseger.

Sammanfattning
Sammanfattningsvis så gör vi en riktigt bra första halvlek där ledningen t.o.m. kunde varit någon boll större. I andra spelar vi lite för långsamt, men skapar ändå flera chanser att punktera matchen. Lite onödig nerv, men en skön seger ändå.

Alla aktuella nyheter