Tredje raka segern

Värmda av höstsolen, och Uniteds spel, fick den drygt 1200-hövdade publiken se hemmalaget besegra serietvåan Umeå FC och därmed ta sin tredje raka seger.

Segern innebär att kampen om kvalplatsen tätnar då även KBK och Linköping vann i helgen. Nu är det fyra lag inom fyra poäng med nio poäng kvar att spela om.

Sett till motståndarnas placering har KBK det lättaste programmet genom att de möter Boden, Sollentuna och Forward. De sistnämnda är klara för degradering och Boden går, i praktiken, samma öde till mötes.

Umeå möter tre lag som till olika grad är inblandade i striden runt den nedre kvalplatsen. Det handlar om Rynninge, Nyköping och Team TG.

Sett till detta har Carlstad United det svåraste programmet. Här är det fråga om vilken inställning motståndarna har i denna del av säsongen. De tre lagen Sylvia, Sandviken och Karlslund ligger i mitten av tabellen på betryggande avstånd till kvalplatserna.

Närmast gäller det alltså att upprepa vårens triumf mot Sylvia. Då slutade matchen 3-2 till CU efter att två mycket sena mål av Sylvia höll på att resultera i poängtapp.

Matchfakta

Startelva
27. Tobias Johansson
2. Eric Forsberg
4. Ludvig Gran
5. Jonas Olsson
7. André Jernberg
9. Alexis Bbakka
11. Bilos Yonakhir
17. Govand Haidar
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
23. Lukas Rhöse

Ersättare
1. Fredrik Enberg
10. Claes Nyman
13. Ahmed Bonnah
14. Erik Sachs
15. Michel Yanez Hernandez
21. Mohammed Lashkari
22. Oscar Danielsson

Byten
72 Govand Haidar -> Oscar Danielsson
79 Alexis Bbakka -> Michel Yanez Hernandez
85 Erik Nilsson -> Claes Nyman

Mål
28 1-0 Govand Haidar
56 2-0 Alexis Bbakka
93 2-1 Isaac Boye Edegware

Varningar
André Jernberg(8:e)
Eric Forsberg(6:e)
Timothy McNeil(5:e)

Kommentar

Första halvlek
Vi tar tag i matchen direkt från början och skapar redan efter några minuter en riktigt bra dubbelchans när Alexis Bbakka slår ett inlägg som Govend Haidar inte får riktig träff på och returen skjuts över från nära håll.

Vi ligger rätt i våra positioner och tvingar ofta Umeå att slå längre bollar mot sin centrala forward där vi duellerar bra och håller Umeå på avstånd från vårt mål.

I mitten av halvleken kombinerar vi fram på vänsterkanten och får en hörna. Bollen slås in lågt och styrs vidare i straffområdet till Govend Haidar som fullkomligt bombar in bollen i nät, helt otagbart för Umeås målvakt. Vi har några bra lägen till men 1-0 står sig i paus.

Andra halvlek
I andra halvlek fortsätter vi ha ett visst övertag i initiativ och ligger på för ett 2-0. Bakåt är det fortsatt stabilt.

Vi gör 2-0 när Alexis Bbakka driver in i straffområdet och sätter bollen med vänsterfoten. Efter målet tar vi över än mer under en period och har bud på 3-0 när Bilos Yanokhir spelas fram i straffområdet av Erik Nilsson men bra räddning av Umeås målvakt.

Mot slutet av matchen flyttar Umeå upp spelare och får lite tryck samtidigt som det öppnar större ytor för oss i offensiven. Vi har några skapliga möjligheter att utöka där den vassaste är när Claes Nyman löper sig fri men får sista touchen för långt ifrån sig och får inte iväg avslutet.

I matchen sista sekunder reducerar Umeå efter en hörna, men mer än så blir det inte och vi vinner matchen.

Sammanfattning
Sammantaget gör vi en stabil och bra insats. Vi är bra i vårt försvarsspel och de avslut vi släpper till är oftast en bit utifrån. Offensivt har vi perioder där vi varierar vårt spel på ett bra sätt och skapar förutom målen flera bra möjligheter att göra mål men utan att riktigt få till avsluten. En bra prestation helt klart.

Alla aktuella nyheter