Chansrikt spel gav en poäng

Sett till spelet så borde CU har vunnit med ett par mål. Tyvärr så lyckdes man inte omsätta chanserna till mål och därför slutade matchen oavgjort sedan CU reducerat en hemmaledning vid två tillfällen.

I och med Umeås seger mot nedflyttningsklara Rynninge står det klart att kvalplatsen är utom räckhåll för CU. Nu gäller det att fortsätta det positiva spelet och avsluta säsongen så bra som möjligt, gärna genom att upprepa förra årets tredjeplats.

Matchfakta

Startelva
27. Tobias Johansson
4. Ludvig Gran
5. Jonas Olsson
6. Erik Jernberg
7. André Jernberg
9. Alexis Bbakka
11. Bilos Yonakhir
18. Erik Nilsson
19. Timothy McNeil
22. Oscar Danielsson
23. Lukas Rhöse

Ersättare
1. Fredrik Enberg
10. Claes Nyman
13. Ahmed Bonnah
14. Erik Sachs
15. Michel Yanez Hernandez
17. Govand Haidar
21. Mohammed Lashkari

Byten
61 Bilos Yonakhir -> Govand Haidar
73 Oscar Danielsson -> Michel Yanez Hernandez

Mål
14 1-0 Självmål
22 1-1 Erik Nilsson
48 2-1 Kristoffer Khazeni
69 2-2 Erik Nilsson

Varningar
Jonas Olsson (hans första)
Ludvig Gran (hans första)

Kommentar

Första halvlek
Inledning på matchen är ganska jämn, där Sylvia ligger lågt och försöker kontra, samtidigt som de gör det trångt för oss när vi har boll.

Efter tio minuter hamnar vi i underläge när ett inlägg från vår vänsterkant styrs upp i krysset av en av våra egna spelare.

Vi jobbar på och drygt tio minuter senare kvitterar vi. Eric Jernberg spelar snabbt igång en frispark utanför deras straffområde, Erik Nilsson friställs och chippar in bollen i nät.

Efter målet tar vi över taktpinnen och precis innan paus har vi ett gyllene läge att ta ledningen. André Jernberg frispelar Timothy McNeil men målvakten räddar, de två efterföljande returerna räddas av utespelare och den tredje returen skjuts över från nära håll.

Andra halvlek
Direkt i inledningen av andra halvlek hamnar vi igen i underläge när en kontring efter en hörna leder till mål.

Vi höjer tempot ytterligare och för matchen helt. Med ca 20 minuter kvar kvitterar vi igen, och igen är det Erik Nilsson som är framme, den här gången framspelad av Govend Haidar.

Efter målet parkerar vi på offensiv planhalva och skapar mängder med chanser. Men antingen räddar målvakten, en utespelare eller så missar vi målet och 2-2 står sig hela vägen ut.

Sammanfattning
Sammanfattningsvis så gör vi spelmässigt en riktigt bra match där vi är täta bakåt, styr matchbilden och skapar väldigt många bra målchanser.

Samtidigt är vi såklart inte nöjda med de två mål vi släpper in och vi bör definitivt göra ett antal till framåt.

Nu får vi jobba på hårt i veckan och sen ta oss an Sandviken på söndag.

Alla aktuella nyheter