Klubben

Unitedtanken

Carlstad United BK grundades den 12 april 1998
3 februari 1999 blev vi godkända hos SVFF. Första laget ut var ett pojklag och 2000 gjorde A-laget premiär i seriesammanhang i division 3. Premiäråret nådde vi en andraplats och fick kvala.

Carlstad United BK bildades av sju alliansklubbar i syfte att ge Karlstad elitfotboll. Alliansklubbarna driver en bred ungdomsverksamhet och den är värd sin vikt i guld om en satsning ska lyckas på lång sikt. Fördelarna med egna produkter är inte bara ekonomiska utan en förutsättning om vi vill skapa en fotbollskultur och ett publikintresse som varar.

En viktig faktor i ungdomsarbetet är att träningskvaliteten är hög samt att fokuseringen på matchresultat i unga år tonas ned. Ungdomarna måste lära sig fotboll innan kraven att prestera infinner sig.

Carlstad United Ungdom FF (CUFF) kommer in i bilden först det
året spelarna fyller 11 år. Det sker via alliansträningar och ett nära
samarbete mellan alliansföreningarna.
Det första representationslaget bildas när spelarna fyller 14 år. Vår målsättning är då att under fem år intensifiera utbildningen genom högre kvantitet och bättre kvalitet.

Träningen är fortfarande viktigare än matcherna, däremot använder vi matcherna till att se vad varje spelare har lärt sig på träningarna.
Den personliga utvecklingen på och utanför planen är en viktig del för spelarna där skolarbetet kommer i första hand.

Efter fem års utbildning tar spelarna sedan plats i vårt, eller något av alliansens A-lag. Detta höjer naturligtvis slagstyrkan på Karlstadfotbollen för lång tid framöver med förhoppningsvis Carlstad United BK som kronan på verket.


CMORE

CMORE