Kronoparken

Klubbens engagemang och arbete sträcker sig långt utanför fotbollsplanen. Vi har vår hemvist på Klasmossen, Kronoparken. Därför känns det också helt naturligt att vi är en engagerad och drivande kraft i olika projekt på Kronoparken.

Ett Öppnare Kronoparken
I samarbete med Ett Öppnare Kronoparken bedriver Carlstad United fotbollskul för elever på Kronoparksskolan. Tränare från Carlstad United håller i verksamheten där enkla basövningar blandas med spel.
Fokus ligger på att träffa kompisar, ha kul och skapa gemenskap. Vi håller inte reda på antal gjorda mål och utser inga vinnare. Här får alla delta oavsett fotbollskunskaper.

Fritidsbanken
Fritidsbanken är ett projekt som startade i Deje och som idag finns i Angered, Grums, Lidköping, Örebro, Skövde, Årjäng och Trollhättan. Under 2015 bestämde sig Carlstad United, Hyresgästföreningen, Svenska Kyrkan, Röda Korset och Ett Öppnare Kronoparken att starta Fritidsbanken på Kronoparken.
Under 2016 är målet att verksamheten skall vara i full gång. På Fritidsbanken har alla möjlighet att låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel fotboll, skidor, skridskor, inlines, snowboards och mycket mer. Fritidsbanken är ett genuint projekt som skapar inkludering och ger alla samma möjligheter att ta del av fritidsaktiviteter. För många är det en självklarhet att kunna välja vad man vill göra med sin fritid att låta barn delta i olika aktiviteter. Men av olika anledningar är detta inte en självklarhet för alla. Fritidsbanken är därför ett ypperligt integrationsprojekt, som gör Kronoparken men även hela Karlstad mer levande, mer öppet, jämlikt och framför allt leder till en större gemenskap.

CMORE