Matcher
BK Forward
Carlstad United

14:00 - 16:00
lördag 15 september 2018

3-1

Trängens IP

Alla sagor har ett slut och i lördagens match mot BK Forward kom säsongens första förlust på bortaplan. Det hela inleddes bra när CU tog ledningen redan efter sex minuter. Tyvärr kvitterade hemmalaget efter ytterligare sex minuter.

Utvisningen på Uchenna Ike redan efter 27 minuter var en första indikation på att detta skulle bli svårt. När sedan Erik Jernberg drog på sig två varningar, med efterföljande straff, i slutet av den första halvleken var CU:s öde beseglat.

Med två man mindre hela andra halvleken ska CU ha en eloge för sin insats. Det tredje målet på tilläggstid är inget att säga om.

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson
Thomas Boulesteix
Ludvig Gran
Erik Jernberg
André Jernberg
Oscar Lander
Uchenna Ike
Erik Sachs
John Junior
Simon Klänge
Oscar Danielsson

Ersättare

Lars Augustsson
Eric Forsberg
Joel Gustavsson
Linus Almqvist
Simon Molander
Michel Yanez Hernandez
Rafael dos Santos da Silva

Byten

61 Oscar Lander -> Rafael dos Santos da Silva
74 Erik Sachs -> Joel Gustavsson

Varningar/Utvisningar

Uchenna Ike(utvisning)
John Junior (hans sjätte)
Erik Jernberg(2 gula=utvisning)
Simon Klänge (hans fjärde)

Mål

06 0-1 Uchenna Ike
12 1-1 Gracia Tanda
44 2-1 Anderson Ponciano (Straff)
92 3-1 Gracia Tanda

Davids kommentar

Första halvlek

Vi inledde matchen riktigt bra och gjorde ett tidigt ledningsmål samt skapade två bra lägen till som blockades från nära håll av motståndare. Dessvärre kvitterade Forward ganska tidigt efter en hörna där bollen först gick förbi målet och sedan slogs tillbaka in framför och styrdes in.

Vi fortsatte föra matchen efter målet, men blev lite för statiska mot deras tajta försvarsspel och skapade inte så mycket även om vi hade bollen.

Efter dryga 25 minuter åkte Uchenna Ike på ett rött kort efter en duell där vi(!) fick frispark. Ike blev fasthållen och ville ta sig loss men träffade deras spelare med en armbåge mot huvudet och fick lämna planen.

Direkt efter utvisningen var vi ytterst nära att ta ledningen efter en hörna, men avslutet från bara någon meter gick utanför. Trots utvisningen höll vi uppe spelet åt båda håll och det var relativt jämnt.

Med drygt fem minuter kvar av halvleken åkte vi inom loppet av knappt två minuter på tre helt osannolika gula kort och en straff emot.

Då två av de tre gula gavs till Eric Jernberg fick även han lämna planen och vi fick spela sista 50 minuterna med två spelare färre. Forward satte straffen och tog med sig 2-1 in i paus.

Andra halvlek

Såklart är det mycket känslor i paus, men vi lyckades ladda om och bestämde oss för att ge Forward en match i andra halvlek, trots det numerära underläget.

Vi genomförde halvleken på ett väldigt bra sätt och hade två-tre riktigt bra lägen att kvittera samt några hörnor och frisparkar innan Forward till slut punkterade matchen på stopptid.

Summering

Om jag ska försöka mig på en sammanfattning så gör vi en spelmässig ganska bra match, även efter den första utvisningen. När vi sedan får ytterligare en utvisning samt en straff emot oss blir det såklart väldigt tufft.

Jag är ändå otroligt stolt över hur spelarna klarar av att fokusera om inför andra halvlek. De sliter på ett fantastiskt sätt och ger inte upp matchen förrän domaren blåser av. Vi visar en grym lagmoral i en svår situation, all heder till spelarna.

Ska du gå på matchen?
Läs våra ordningregler.

Alla matcherCMORE

CMORE