Matcher
Jönköping Södra IF
Carlstad United

13:00 - 15:00
söndag 18 mars 2018

4-0

Slättens IP

En tung resa hem efter en storförlust mot Jönköping Södra. Redan efter 20 minuter hade hemmalaget gjort tre mål vilket innebar en stor uppförsbacke för CU.

Startelva

Tobias Johansson –
Ludvig Gran, Eric Sachs, Christoffer Wallander –
Oscar Danielsson, André Jernberg, Linus Almqvist, Simon Klänge –
John Junior, Oscar Lander, Joel Gustavsson

Avbytare

Andreas Olsson, Eric Forsberg, Lukas Rhöse, André Niklasson, Sebastian Carlsson, Eric Jernberg, Claes Nyman

Matchen i korthet enligt David

Jönköping kom till start med i stort sett ordinarie lag och visade direkt i inledningen varför de är en av favoriterna till att ta hem Superettan. De satte ett rejält hårt tryck på oss både i en hög och aggressiv press men även med många tidiga bollar in bakom vår backlinje. Vi har inledningsvis svårt att få ordning på vårt eget passningsspel och även att plocka upp de många löpningar som konstant kom in i farliga ytor.

När dryga 20 minuter var spelade hade Tobias fått plocka ut bollen ur nät tre gånger. Första målet kom efter en fint anfall som avslutade via ett friläge i straffområdet, medan de två andra kom efter framstressade bolltapp på egen planhalva där de utnyttjade våra lite mer utspridda anfallspositioner och straffade oss hårt.

Några minuter senare började pressen att mattas av och vi kom in i matchen mer och mer. Sista kvarten i första halvlek var betydligt bättre där vi hade mer boll än inledningsvis och också låg bättre i våra defensiva positioner.

I andra halvlek fortsatte vi på den inslagna vägen och visade i långa stunder upp en bra offensiv och en stabil defensiv. Vi är också vid flertalet tillfällen nära att reducera, bl.a. blockeras ett skott av en försvarare i deras straffområde varpå vi skjuter returen över ett öppet mål från ungefär 8-9 meter.

En stund senare löper sig Claes Nyman fri men placerar bollen utanför bortre stolpen. Strax därefter dribblar sig Claes hela vägen fram till målvakten som får ut en hand precis när han ska runda honom. Utöver det tvingas deras målvakt till två bra räddningar på skott från Joel Gustavsson och Lukas Rhöse.

Istället för reducering kontrar J-Södra sedan in 4-0 efter bollvinst på mittplanen. Sista delen av matchen är ganska öppen och Tobias svarar också för en svettig räddning på ett tungt skott från nära håll.

Sammanfattning

Jag kan sammanfatta matchen med att det första 20 minuterna var stor skillnad på lagen, där vi även om vi pratat om det innan inte var riktigt beredda på hur aggressiva Jönköping skulle vara och hade en hel del problem med deras duktiga offensiva spelare. Desto mer glädjande att vi kan rycka upp oss och jämna ut spelet något i mitten av halvleken. En riktigt stark andra halvlek där vi skapar några bra chanser är också glädjande såklart.

Samtidigt är ju de här matcherna väldigt nyttiga för oss för att få en känsla av vad som krävs av oss för att ta nästa steg, blottar vilka delar vi måste förbättra i vårt spel och även får se vilka delar vi är riktigt bra på.

Vi är aldrig nöjda med att förlora en match, men vi kan ta många bra delar från den här matchen mot ett riktigt vasst motstånd, samtidigt som vi som sagt får många lärdomar att dra och utvecklas från.

Ska du gå på matchen?
Läs våra ordningregler.

Alla matcherCMORE

CMORE