Matcher
Rynninge IK
Carlstad United

14:00 - 16:00
lördag 19 maj 2018

1-2

Grenadjärvallen

United var på hugget redan från början i lördagens bortamatch mot Rynninge IK.. Redan efter 24 minuter hade man gått till en tvåmålsledning som skulle visa sig vara matchavgörande.

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson –
Ludvig Gran, Erik Sachs, Simon Klänge –
Joel Gustavsson, Erik Jernberg, Linus Almqvist, Oscar Danielsson –
John Junior, Uchenna Ike, Oscar Lander

Ersättare

Andreas Olsson
Eric Forsberg
Christoffer Wallander Ianev
Claes Nyman
Michel Yanez Hernandez
Joel Rajalakso
Lukas Rhöse

Byten

61 John Junior -> Joel Rajalakso
68 Erik Jernberg -> Claes Nyman
78 Oscar Lander -> Eric Forsberg

Mål

07 John Junior Igbarumah
24 Erik Sachs
74 August Holmberg

Kommentar

Första halvlek

Vi inledde matchen riktigt bra och fick tidig utdelning då John Junior, på egen hand, tog sig in i straffområdet och placerad bollen säkert. Vi rörde oss bra, spelade enkelt och lät inte Rynninge komma in i press på oss.

Vi gjorde 2-0 efter en hörna där Erik Sachs nickade in bollen från förstaytan. Efter ca 30 minuter slog vi av lite på takten men hade fortsatt ett stort spelövertag. Samtidigt bjöd vi på lite väl många bolltapp i ”fel” situationer och Rynninge kontrade riktigt farligt några gånger.

Andra halvlek

Vi var även ganska bra i spelet offensivt och defensivt första halvan ungefär av andra halvlek. Vi spelade inte lika bra som i första men hade några lägen att utöka ledning, där Oscar Landers skott på passning av Simon Klänge träffade ribban från ca 10 meter.

Istället för utökad ledning reducerade Rynninge efter ett inlägg i straffomådet och helt plötsligt skiftade momentum i matchen. Vi blev stressade med bollen och hittade inte riktigt rätt i pressen. Det gjorde att vi blev för låga i försvarsspelet och Rynninge kunde slå flera inlägg från höga positioner.

Trots lite turbulens redde vi ut det och vände hem med tre poäng.

Summering

Sammantaget så gjorde vi en bra bortamatch, i 70 minuter ungefär. Framförallt var första trettio riktigt bra. Det blev onödigt spännande i slutet men vi krigade oss till segern. Starkt och glädjande att vi orkade stå emot trots matchbilden i slutet.

Nu är det omladdning och fokus på tisdagens DM-match mot Arvika.

Ska du gå på matchen?
Läs våra ordningregler.

Alla matcherCMORE

CMORE