Gästbok

Ordningsregler Carlstad Uniteds gästbok:

Vi i Carlstad United tycker det är kul att ta del av åsikter och tankar från våra och andra lags supportrar. Därför har vi en gästbok som är öppen för alla. Vi vill dock att vår gästbok ska hålla en hög nivå och kan därför komma att ta bort följande typer av meddelanden:
* Meddelanden som kan uppfattas som kränkande.
* Meddelanden som saknar relevans. Här ingår även spam.

Den som upprepade gånger bryter mot våra ordningsregler kan komma att stängas av.

För att kommentera kan du logga in med Facebook, Twitter eller Google. Du kan också skapa ett konto på Disqus. Du får då ett mejl om någon svarar på ditt inlägg.

Kommentera anonymt
För att kommentera anonymt skriver du i ett namn/pseudonym och en mejladress (behöver inte vara en riktig mejl) och kryssar i rutan ”I’d rather post as guest”.

Maila oss på socialmedia@cubk.se om du funderar på något.

 • Mikke

  När kommer säsongskorten att släppas?

  • cu-web

   Säsongskorten håller på att produceras just nu, så inom några veckor är de klara.

 • Tummen

  Enligt tidningarna är nu stans bästa klubb ännu bättre! Två rävar förlänger! Härligt!

 • Jim Svensson

  Laguppställning i VF på nätet.

  • Carlstad United

   Hej Jim!
   Ja, det stämmer att det var tänkt så. Han skadade sig dessvärre på träning i veckan och tvingades lämna återbud. Han kommer dock att dyka upp om någon vecka om allt går som det ska.

   • Jim Svensson

    Ok

 • Lugn i båten

  Efter ha läst intervjun med David så brinner man av längtan efter match!
  Så mycket fokus, vilka och tro!

 • Lugn i båten

  Skulle vara skönt om vi som brinner för CU lägger ner allt fokus på den ödmjuka och stolta klubben från Våxnäs. Vet att det är svårt när klubben som skulle bygga om och satsa på sitt eget tydligen drivs av sådant hat mot CU. Men CU behöver vårt fokus och stöd på sitt bygge! Vi får lyckönska alla ”brutusar” på deras spännande resa mot stjärnorna och vända kikaren mot Klasmossen.
  Jag tror stenhårt på årets CU och när truppen väl är spikade påbörjas ett nytt kapitel i klubbens historia.

 • Melris

  Även Stenberg till KBK.

  • Jim Svensson

   L.

   • Hata GAIS

    För någon utan insyn så verkar manfallet till KBK helt galet..

    • Pengakåta

     Helt galet vet jag inte. KBK, med division 2:s (och kanske till och med division 1:s) största plånbok har gett sig fan på att förstöra för stadens representationslag genom att erbjuda flera nyckelspelare absurda löner. Amatörer tjänar på den sidan staden över 20 000 i månaden på att sparka boll i en division som vara nära på att ha fria byten liksom en knatteliga. Inte så konstigt att spelare helt utan ambitioner på lång sikt lockas av sådana löner i en blåbärsliga. Jag skulle gärna också dryga ner min plånbok genom att byta till ett företag med lägre krav, lättare arbetsuppgifter och en fyrdubblad lön.

     • Jim Svensson

      De spelare vi har kvar och fått in är bättre.

  • Svart

   Ännu en spelare som säger sig ha ambition att spela så högt upp som möjligt och som väljer att kliva ner i seriesystemet. Dessa spelare tappar sin trovärdighet och är endast ute efter pengar. KBK väljer att spoliera Karlstads möjlighet att få ett elitlag genom att köpa spelare och undergräva CU.

 • Jim Svensson

  Det fanns en ytterback vid namn Gustaf Moberg i truppen men han lånades ut till Säffle efter skadeproblem. Vet ej status nu?

 • Menspeltiddå

  Fast det är väl inte speciellt många av de som lämnat som kunnat räkna med mycket speltid i det lag som vi kommer att få denna säsong?! Slutsats av det?

  • Tummen

   Matte hade varit given. Stenberg och Stefan hade säkert spelat en hel del. Bella och Basti hade fått de tufft.

   • Jim Svensson

    Fler träningsmatcher bokade. Gött.

 • Ingen skam i kroppen?

  Nu ryktas även Stenberg gå till KBK. Förut hette det att han skulle vara kvar i United eller gå till en högre division. Sist jag kollade låg värvargänget från Våxnäs en division längre ner?

  • Lugn i båten

   Jag har sagt det förr men pengar är en stark drivkraft. Finns det någon som kan hosta upp en bra slant och krydda med ett jobb så är det såklart en faktor som är svår att ta bort i kalkylen. Jag tycker såklart det är tråkigt, allt snack om sammanhållning, lagkänsla och tro på vad man försöker uppnå väger ju plötsligt lätt. Kan man klandra spelarna? Tveksamt. Känns fräscht nej verkligen inte. Vill John spela div 2 för pengar så är det hans val och vi får fokusera på vårt eget.

   • Morr

    Ja, vad är det för något? Packet som gått till KBK väljer pengar och bubbelbad före vänskap, supportrar och lojalitet. Gud vad jag kommer njuta när de misslyckas än en gång. Man kan inte värva ihop ett helt lag till framgång i division 2, det funkar inte så.

 • Jim Svensson

  Moberg var en utpräglad målskytt. Otroligt duktig på att ”hitta benen” i och omkring straffområdet, dvs att snabbt kunna placera sig så att han kunde avlossa skottet på första tillslaget. Men…det är viktigt att komma ihåg de utmärkta framspelningarna han fick av spelare som hovmästarn och Wennberg. Bättre ”servering” var svår att få i Ettan på den tiden.

 • Läktarexpert

  Yes! Äntligen har vi en trupp som kan vinna div 1.

  Vi har den absolut bästa tränarna i div 1 i och med att Ted kom. Sedan Erik Sachs som är en supervärvning ifrån superettan.

  Junior ser otroligt spännande ut och de nya juniorerna. Ike kommer spruta in mål tillsammans med Molander på topp. Jävligt bra jobbat utav sportsektion att värva KBKs bästa spelare förra året han kommer bidra med massor utav poäng. Sedan en ny general ifrån Norrland som kommer bli den bästa mittfältaren i div 1 tillsammans med Andre och hovmästaren. Vi slutar minst topp 3 med dessa nyförvärv och tränare.

  Undra vilka mer bomber United kommer att presentera under veckan. Hoppas på att man kan fynda mer! Och att Stenberg drar vidare spelar ingen roll, han skulle ändå inte få spela nästa säsong. S1 here we come!!!!!!

 • Jim Svensson

  Bara en dryg vecka till första träningsmatchen. Härligt!

 • Tummen

  OK! Får försöka vara uppkopplad kl17!

 • Heja CU

  Bra jobbat, Sportgruppen! På dagens presskonferens presenteras två tunga namn ytterligare. De nya spelarna in tillsammans med Hovmästarn väger betydligt tyngre än spelarna som vi tappat, trots att de kändes som tunga tapp! Sjukt starkt! Tror säsong 2018 blir en oerhört rolig säsong som kanske slutar i eufori, vem vet???

  • Tummen

   Så får man inte skriva! Nu kommer jag ju inte komma jobba fokuserat mer idag! Ge oss namnen om du har dem!

 • Svart

  Lawand. Ännu en KBKare? Han lär ha setts på deras träningar.

 • Lugn i båten

  Då känns det som man kan återgå från dvalan. Vilken vecka! Nu ska jag ju erkänna att Junior och Norrlandskillen har jag ingen koll på. Men något säger mig att David och sportgruppen vet exakt vad dom gör. Redan nu känns CU bättre än förra året. Stefan och Matte är givetvis inte lätta att ersätta men nu kliver det in kvalite i andra lagdelar. Och värvning av Ted känns bara så himla rätt! Två unga killar med driv, hunger och vid ung ålder goda meriter.

  Måste också få säga vad var det jag sa, CU hade en bomb i bakfickan som smäller högre än Govend. Väntar med spänning på nästa släpp!

  • Karlstads enda lag

   Instämmer till fullo. I min bok är namnen in starkare än namnen ut (bortsett från Matte, där finns ju ingen ersättare än)! Den enda spelaren jag velat behålla av de som drog (förutom Matte som var en given förlust) är Sebastian Bellander, en f.d. personlig favorit för mig. Men har han inte högre ambitioner än division 2 känns det otroligt mycket mer spännande med Erik Sachs (din bomb förmodar jag?), en ung utvecklingsbar kille som vill något med fotbollen. Stefan Jadnert och Bastian blir inte bättre och killarna vi får in istället känns betydligt mer spännande, även om Stefan har en personlighet som man såklart vill ha i sitt lag. Men hans val att gå till KBK respekterar jag fullt ut med tanke på arbetssituationen och helhetslösningen KBK erbjöd.

   Har en riktigt bra känsla för säsongen 2018. Klubben har något fint på gång och lyckades på bara några dagar vända vad som såg ut att bli en katastrofal silly season till en riktigt lovande. Starka spelarförvärv och ett sjukt intressant förvärv på tränarsidan lovar gott!

 • Tummen

  Yes box, viva espania, gött mos, plattan i mattan! Två nyförvärv som jag vet kommer bidra med massor och ett tredje för mig oskrivet spännande kort. Bra jobbat sportgruppen!

 • Anders Eriksson

  Spelare kommer och går. Kommer att sakna Bastiens hjärta i spelet, om jag bara hade hälften av den energin…

 • Jim Svensson

  Är det nån turnering i Sundsta Sporthall i helgen?

 • Jim Svensson

  Kul med träningsmatch mot Jönköping Södra! Hoppas det blir fler träningsmatcher mot klubbar från S1!

 • Blåvitt

  Många ledsna inlägg här i gästboken. KBK, ”köpelaget”, är som en tagg i hjärtat på många. Vill bara påminna om att ingen av CU-spelarna som tagit klivit över har haft något kontrakt med CU. Något verkar fel i CU, annars hade dom väl kommit överens med spelarna. KBK har plockat till sig spelare som inte vill vara kvar i CU, så enkelt är det. Sen blir det ju lite skrattretande när CU-anhängare förfasar sig över att KBK värvar spelare från CU när CU:s hela grundidé bygger på att plocka till sig unga spelare från närområdet. Man låter andra klubbar utbilda ungdomar, sen försöker man plocka de bästa till CU. Det har många tydligen missat. KBK har i nuläget 4 egna produkter i A-truppen, killar som varit i klubben sen 6-7 års ålder. Hur många har CU? Noll, nada, ingen! Alla har börjat någon annanstans.
  Sen är det väl bara att hoppas att några har tagit sin medicin för det är nog ingen vild gissning att Bellander snart presenteras av KBK.

  • Jim Svensson

   FBK blir starka i år. De kommer att ta hem tvåan.

   • Blåvitt

    Jag förstår att sanningen är jobbig. Att försöka fly från den gör inte att den försvinner Jim.

  • Svart

   Signaturen Blåvitt visar grundläggande okunskap om ungdomsverksamheten i CU/CUFF. Tanken är väl att man spelar med kompisarna i närområdet fram till dess att en mer elitinriktad satsning inleds i CU och därför har alla som utvecklats i CU/CUFF en annan moderklubb dvs den klubb som man gjorde sina första matcher/träningar i. Annars brukar det klagas över att CU ens har en ungdomsverksamhet men nu klagar Blåvitt på att CU inte börjar i 6-7 års åldern, men detta ologiska resonemang är kanske inte överraskande då bitterheten över att aldrig avancera från div 2 lyser igenom. Förresten har väl KBK ett antal spelare som utvecklats i CU/CUFF? Govend, Ako, Sherwan och Stefan Zarkovic är väl några exempel på det.

   • Blåvitt

    Jodå, KBK har spelare som varit i CU, det har jag koll på. Även att CU har spelare som utvecklats i KBK. Jag har även koll på CU:s tanke att plocka spelare som vill elitsatsa. Detta har ju lett till att flera klubbar fått lägga ner ungdomslag och det har i sin tur lett till att allianstänket sköts i sank. MEN, poängen är att det gnälls över att KBK värvar spelare, trots att man får fram egna produkter, samtidigt som CU:s enda tanke är att värva spelare från andra klubbar.

   • Blåvitt är ett troll

    Svart gå inte i polemik med troll. Blåvitt är inte ute efter att diskutera, dialog eller meningsutbyte. Blåvitt vet säkert allt om alliansen, varför den skapades och vad tanken var. Men blåvitts syfte är enbart att få din puls att gå upp några slag, skriva något ogenomtänkt som hem kan trolla vidare på…

 • Lugn i båten

  I mina ögon har CU bara tappat en spelare ännu som är svår att ersätta och det är Stefan. Både som människa och spelare håller han hög nivå. Govend var ju inte ”vår” spelare. Så med facit i hand är det kanske mest irritationen över att det just är KBK som värvar både från CU och FBK. I ärlighetens namn är nog förlusten för FBK värre än för CU… Men som jag skrivit tidigare….vi får vänta några veckor innan bokslut kan göras för årets silly.

  • Jim Svensson

   KBK kommer alltid använda sina sponsorpengar för att rycka spelare från United. Det är viktigt för dem att United inte når S1.

   • Lugn i båten

    Jag håller med Jim. Jag tror inte CU har något emot att göra ett nytt försök med någon form av allians för att nå minst S1. Tror även FBK och Hertzöga är med på den dealen. Men KBK kommer aldrig vilja gå med i någon form av union. De har de vid ett flertal gånger visat. Årets värvningar gör det nog inte lättare.

    • Svart

     Ja, en ny allians är nog lösningen för CU och Karlstadsfotbollen på sikt. KBK’s lösning för Karlstadsfotbollen verkar vara att köpa sönder andra klubbar och deras redan låga popularitet kommer att sjunka ytterligare.

     • Jim Svensson

      Bellander lämnar enligt facebook-sidan.

     • Jocke

      Bort med Bellander också, han vill ha bra förutsättningar för att kunna bli en bättre spelare. Vi vill ha spelare som vill spela gratis utan jobb och lägenhet. Det är framtiden för elitfotboll i Karlstad 🙂
      Diskussionen här ser mer bitter ut än en diskussion bland fotbollskunnig. Bra spelare kräver förutsättningar och i dagsläget har inte CU dom. Inget av lagen i Karlstad har kompetens för att göra en långsiktig satsning, där ungdomarna i framtiden ska ta klubbarna till S1. Kompetent bland ungdomstränare här finns inte längre. Då tycker jag som CU fans att det KBK gör är helt rätt, att fortsätta satsningen tills resultat kommer. Floppklubben tröttnar aldrig. Inte som CU här som släpper iväg alla spelare när resultat inte nås. Jag är inte bitter, jag försöker vara realist. Nya tag 2018!

     • Jim Svensson

      Hur många har de värvat de sista två åren? 25 spelare….? Fler? Vilken division ligger de fortfarande i?

     • Jocke

      Vad spelar det för roll? Till slut går dom upp, passerar oss och går förmodligen raka vägen till S1 med dom resurserna. Hur många år satsade Dalkurd i div 1 innan dom gick upp? 6 år Jim. Idag är dom i Allsvenskan. Hur många år satsade Sirius i div 1 innan dom gick upp? 4 år Jim. Idag är dom också i Allsvenskan. Spelar ingen roll att dom är kvar i div 2, våra spelare drar dit ändå. Du verkar bitter Jim, vilket jag också varit. Men nu börjar jag bli realist, CU kommer aldrig ge oss S1 med den ekonomin. Spelarmarknaden är tuff idag, gäller att ta för sig. KBK gör, vi gör inte. Hoppas Tobbe läser detta så kanske han sätter fart lite. We stand together-We stay United!<3

     • Jim Svensson

      Bitter, inte alls. Du verkar dock osäker på var dina lojaliteter finns. Vi har inga grusmiljoner i ryggen men vi är bäst i stan ändå.

     • Jocke

      Du har rätt Jim. Divison 1 är divison 1. Vi ska vara nöjda med att vara bäst i stan.

      Hoppas bara att KBK slutar satsa och att vibörjar. Så inte klubben går under inom en snar framtid.

     • Jim Svensson

      Nja, vi är inte nöjda. Men det är tid kvar till avspark i ettan 2018. 😉

     • Lugn i båten

      Nu tycker jag att du kanske går lite för långt Jocke. Jag märker att du har dålig koll på div 1. Inom divisionen rymms både heltidsproffs och i det närmaste skobidrag. CU ligger absolut inte i topp men heller inte botten. Att KBK råkar ha någon som öser miljoner över klubben betyder varken att man når div 1, S1 eller allsvenskan. Det krävs en helhet för att inte vara en dagsslända. Jag vet hur elitkkubbarna är organiserade och vad som krävs. Att jämföra KBK med Dalkurd eller Sirius är inte relevant, kan du ngt om deras verksamhet så tror jag du förstår varför.
      KBK har ju kört den här varianten förr, Gunnar var ju där och inte ens det räckte.
      Jag är fullständigt på det klara med att det CU inte har KBKs resurser men det betyder inte att jag tror på att deras recept måste vara att skjuta automateld på CU och FBK för att nå framgång.
      Bella är inte oersättlig. CU har bevisligen lärt sig hur man värvar spelare med utvecklingspotential. Nu lämnar jag gästboken några veckor i väntan på en bättre bild av årets trupp.

 • Koll

  Läst senaste uppdatering av sportgruppen:
  1. Ingen tränare klar
  2. Vi tappar spelare samt potentiella nyförvärv (Govend) till KBK
  3. Nyförvärv: senaste nyförvärvet känns jättebra men får väll ses som en truppspelare eftersom han kommer från div 3. Målvakten tror jag är bra men inte Mattias bra.

  • Jim Svensson

   Ta ett djupt andetag, Koll.

 • Jim Svensson

  Så tänker du. En del av oss andra tänker på att han skrev ett ettårs-kontrakt med floppklubben och att han kanske inte håller på rätt nivå ännu….När det gäller United så verkar det som att det finns ett desperat behov av kommunikatörer.

  • Lugn i båten

   Såg du Govend i Degerfors innan skadorna så tror jag att du vet att han håller för ett antal trupper i S1 och merparten av landets div 1 trupper. Men visst vi kan ju se olika på hans förmåga. Rätt säker på att han kommer leka sönder många stackars div 2 backar.

   • Jim Svensson

    Nej, den logiken håller inte. Skall United kunna leverera bomber, som du tror, så lär de inte bli gratis. Uppenbart valde man att inte räkna in Govend som en sådan.

    • Lugn i båten

     Govend är ingen bomb, möjligen en handgranat. Jim, jag vet lika lite som du, men jag drivs av optimism och tro på det som andra säger är omöjligt tills motsatsen är bevisad. Forca CU!

     • Jim Svensson

      Verkar vara en annan spelare på g som yttermf..enligt vad det ryktas…?

     • Lugn i båten

      Intressant Jim! Någon mer info? Lokal eller utifrån? Meriter?

     • Jim Svensson

      Sparsamt med info. Han sägs ha tränat med United. Kommer utifrån. Yttermf/anfall. Suttit på bänken i högre serie.

 • Lugn i båten

  Känns som United har några bomber att leverera! Har haft känningar i mitt gamla högerknä i några dagar, det brukar betyda att något är på G!

  • Jim Svensson

   Kinapuff?

 • CUPP

  Svartvitt, har hört från ännu säkrare källor att United valde självmant att inte förlänga med Lekiqi.

  • Jim Svensson

   Å det skall sägas att både Thydell och Lekiqi har gjort ett bra jobb för klubben. Hoppas FBK tar kontakt med Albin. Han är en matchvinnare.

 • Svartvitt?

  Har hört från SÄKERT håll på stan att Lekiqi valde att inte förlänga med klubben. Kanske CU ska fråga sig varför så många väljer att lämna, kan behövas lite självkritik där!
  Håller med ”Svart” vore mycket kul om de satsat på att förlänga med Lekiqi, Thydell mfl. Lekiqi har en fantastisk vänsterfot och Thydell tycker jag har hållit en hög nivå hela säsongen.

  • Jim Svensson

   Månne du är med i floppklubbens soppklubb…..

 • Svart

  Thydell och Lekiqi försvinner. Varför inte förlänga med Lekiqi? Vore kul om det presenterades något positivt och inte bara att spelare efter spelare försvinner.

 • Melris

  Govend till KBK enligt NWT.

  • Jim Svensson

   Lite tröttsamt…

   • Jocke

    Håller med, United har något stort på gång. De gör sig av med all patrask och satsar på unga spelare och spelare som vill spela för klubbmärket oavsett om de får dåliga förutsättningar. Det är det som behövs för att få framgång! Klubben gör ett bra jobb!!

  • Svart

   Ja, KBK satsar på ”egna” produkter dvs köpa sönder CU.

 • Jim Svensson

  Den kan ju vara så att några av de som lämnar tycker att konkurrensen om speltid blir för tuff…?

Huvudsponsor

Wafab Bil

Dräktsponsorer

Länsförsäkringar Värmland ETF Energiteknik Fjärrvärme AB VF BBM Färskvarucentralen KMTI Stadium Markant Reklambyrå Sten & vägarbeten  Ica Kvantum Välsviken  SkandiaAdidas

Partners

ELON Richardsons Karlstads Nya Radio FM 92.2 Cityverkstaden MECA SB Graphics Nordic Wheels Värmlandsschakt Larsson Resman ÅJ Måleri AB Grant Thornton Håkans Bilar ForshagaBevesByggakustikByggstål Peter Södergren ABKarlstad Redskap StavdalTaxi Kurir


United Friends

AB Tools Sten-Åke Nordström | Advokatbyrån MOH | Axicco AB | Bacill Produktionsbyrå AB | Barbros Brygga | Batteridepån Karlstad | BBM | Blinkentools | Bowlinghallen X-näs | Brasseriet | Brevik Konsult AB | Byggakustik AB | Byggstål Peter Södergren | Carlstad Alternativ Medicin (CAM) | City advisory Sverige AB | CL Mäss & Monterservice | Corronix | Degerfors Laboratorium AB | Din fastighetsförmedling i Karlstad | Däckbolaget i Karlstad | Effektiv Vvs Norden AB | ELON Richardsons | Empe Rör AB | ETF Energiteknik Fjärrvärme AB | Eurostair AB | EY | Fastighetsservice | Flex Scandinavia | Färskvarucentralen | Garageportar i Värmland AB | Glas-Weld System AB | GLG Kök & Catering | Grant Thornton | Gunnar Andersson Bil AB | Hellqvist Åkerientreprenad AB | Hammarö Bergsprängning | Hammarö Rörinstallationer AB | Hellqvist Åkeri & Entreprenad | Hemgården Chark | Herbert Sjöström AB | Huzells i Karlstad AB | Hyr City | Håkans Bilar Forshaga | Höjer AB | Ica Kvantum Välsviken | ICA Supermarket Spara Våxnäs | Inelko AB | Interwheel | Inredningsstudio i Karlstad AB | Karl Hedin Bygghandel i Karlstad | Karlstad Airport AB | Karlstad Metallisering Aktiebolag | Karlstads Nya Radio FM 92.2 | Klara Arkitekter | KMTI | Knowit | Kontorslösningar i Karlstad | KPMG | Larsson Resman | LG Contracting | LIAB – Instrumenteringar AB | L.L:S RÖRSERVICE | Länsförsäkringar Värmland | Löfberg Fastigheter | Marin & Fritid | Markant Reklambyrå AB | Murverket i Värmland | OCAB Värmland | Pitcher´s i Karlstad | Preferens | ProVia Vägmärkning | Ps Cykel och Bil Service HB | Ramströms Tryckeri AB | Resia | Restaurang Blå Kök & Bar | Safetron AB | Scand Rent AB | SeDo Takbehandling & Rännor | Semcon | Skandia | Stjärnan i Skåre | Solstaredovisning AB | Sonnelids Möbler | SP Charter AB | Stadium | Sundstavägens Service | Stena Recycling | Sten & Vägarbeten AB | Styrd Borrning i Karlstad | Swedwise AB | Säkerhetsteknik i Värmland AB | Taxi 054 i Karlstad AB – 054-15 11 51 | Toggas Maskin & Entreprenad AB | Trondsens Mekonomen | Utec Utskriftsspecialisten | Wafab Bil | VVS Plan | Wermlands Byggplåt AB | Värmlands Motor AB | Värmlandsschakt AB | WTAB – Wermlands Tunnplåt AB | ÅJ Måleri AB


CMORE

CMORE